2007'den Bugüne 92,660 Tavsiye, 28,290 Uzman ve 20,042 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Annelik Tarzınız Yaşam Tarzınızdır
YAZI #1063 © Yazan Anıl SARAÇ KARABULUT | Yayın Mart 2011
Annelik tarzınız yaşam tarzınızdır!

“Anıl Saraç ile Alternatif Anne” web sitesi, anneleri kendilerini geliştirmeye davet ediyor!



“Anıl Saraç ile Alternatif Anne” web sitesinin mottosu, “Annelik Tarzınız Yaşam Tarzınızdır”.

Ne bir anne-bebek sitesi, ne de kadın sitesi: İkisinin tam ortası...

Ana sayfaya girer girmez anlıyorsunuz duruşunu: Anneye bir birey olarak kendini unutmaması gerektiğini (Önce Kadınız!) hatırlatıyor en önce. Sonra da “çocuğu eğitmek”ten değil, “annenin kendisini eğitmesi”nden bahsediyor. Site, “7 çok geç” bilinciyle çocuğu zamanında ve bilinçli biçimde eğitmeye teşvik ediyor ve disiplin konusunda daha Batılı bir duruşa sahip.

Çocuk, ergen, aile ve evlilik terapisti Anıl Saraç’ın desteği ile yayınlanan Alternatif Anne’deki uzmanlar ve anneler, “her şey çocuklar için” yaklaşımı kadar “saldım bayıra”cılığa da sıcak bakmıyorlar. Yazarlar, anneleri çocuklarına karşı davranış tarzlarını sorgulamaya, geleneksel tarzlardan farklı yöntemleri de objektif değerlendirmeye, gerek duyduklarında değişmek için emek vermeye davet ediyor, sağlıklı bir yeni nesilin garantisinin bilinçli, huzurlu anneler ve aileler olduğunu savunuyorlar.

Sitede yirmiden fazla anne yazar var. Çoğu kendi blogları olan, internet camiasında tanınan anneler. Birbirlerinden farklı olmalarına rağmen aynı çatı altında toplanmışlar, çünkü hepsinin buluştuğu ortak bir düşünce var: Sağlıklı, huzurlu bir çocuk yetiştirmek için annenin kendi hayatını, fiziksel ve ruhsal dengesini koruması ve geliştirmesi gerekiyor.

Başka neler var derseniz, neler yok ki? Chat yoluyla uzman desteği, ikinci el eşya takası, bakıcı ilanları, karı-koca sorunları, boşanma, sıra dışı (engelli, üstün zekâlı) çocuklar, yemek tarifleri, magazin, çocuk eğitim tarzlarının irdelenmesi, eleştiriler, düşünceler, sıra dışı annelik hikâyeleri, anne tavsiyeleri, çocuklu gezilebilecek mekân önerileri ve hatta annelere özel iş ilanları…

Meraklısına duyurulur…

www.alternatifanne.com

.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Anıl SARAÇ KARABULUT Fotoğraf
Anıl SARAÇ KARABULUT
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Anıl SARAÇ KARABULUT'un Yazıları
► Annelik Tutumları Psk.Pınar HOCAOĞLU
► Annelik Yapmak Mı,anne Olmak mı? Psk.Gülten İKİZOĞLU
► Mesaisi Bitmeyen Meslek: Annelik - Babalık Psk.Dnş.Sehir HİLOOĞLU
► "Anne" Olmadan Annelik Yapmak: Üvey Anneler Psk.Bilgen SAĞ TINARLIOĞLU
► Yaşam Değişim Dönemleri - Yaşam Döngüsü Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 20,042 uzman makalesi arasında 'Annelik Tarzınız Yaşam Tarzınızdır' başlığıyla benzeşen toplam 43 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kekemeliğin Sebepleri Haziran 2011
◊ Diş Fırçalama Savaşı Haziran 2011
◊ Anne Babalar da İnsan Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:42
Top