2007'den Bugüne 92,630 Tavsiye, 28,280 Uzman ve 20,037 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mark Wolynn-Seninle Başlamadı (Kitap Analizi)
YAZI #7882 © Yazan Psk.Dnş.Semanur BASAKCI | Yayın BUGÜN Ağustos 2024
Bazen insan sorar ya kendine "Ben ne yaptım bunları hak edecek?" Diye. Belki hak ettiğin için değil de yaşaman gerektiği için yaşıyorsundur onları.

"Sen yaşamadığın için ben de tam olarak yaşamayacağım..."

İnsan hiç travmalarını da miras bırakabilir mi bir sonraki kuşağa? Mark Wolynn, bu kitapta bize ebeveynlerin travması çocuğun travması olur ve çocuğun ruhsal, davranışsal sorunları ebeveynin durumunu yansıtabilir diyor.

Bizlerin annemizin hatta büyükannemizin yaşam izleri etrafında şekillendiğimizi anlatıyor. Onların izleri bizim zihnimizde, kalbimizde, tüm vücudumuzda kendine yer ediniyor.

Anne-çocuk ilişkisinin çocuğun yaşamında çok etkili olduğunu bir kez daha hatırlatıyor yazar. Çünkü yetişkin yaşamımızda bizi biz yapan etkenleri, eşimizle, dostumuzla hatta tanımadığımız insanlarla dahi olan ilişkilerimizi etkiliyor bu bağ.

Hiç düşündünüz mü acaba annenizden şikayet ettiğiniz bir konuda eşinizden de şikayet edebilir misiniz?

Geçmişte çözümlenmeyen, üstü kapatılıp devam edilen her konu aslında kapanmış olmuyor. Bir düğüm olup kalıyor orada ve bizler devam ediyoruz yaşamımıza ta ki o düğümler büyüyüp karşımıza bir engel olarak çıkana kadar... Nesiller öncesinde düğüm olan şeyler bir gün çocukların hatta onların da çocuklarının karşısına bir travma olarak çıkıyor.

Yazarın verdiği örneklerle hem şaşıracak hem de kendinizden bir parça bulacaksınız. Hayatta tıkandığınız, düğümleri çözemediğiniz anlar olursa başvurabileceğiniz kitaplardan bir tanesi olan bu kitap, Psikoloji ve PDR alanında çalışan uzmanların, öğrencilerin, ebeveynlerin, kendini ve geleceğini teslim edeceği nesli önemseyen her insanın okuması gereken bilgi dolu bir kitap.

"Girmekten korktuğunuz mağara, aradığınız hazineyi barındırır.”

Belki de travmalarımıza bakmak bizi iyileştirecektir. Herkesin bir gün o hazineyi bulması dileğiyle...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Semanur BASAKCI Fotoğraf
Psk.Dnş.Semanur BASAKCI
Kocaeli (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Semanur BASAKCI'nın Makaleleri
► Hem Seninle Hem de Sensiz Bir Yaşam İstiyorum Psk.Dnş.İbrahim GÜLYAŞAR
► Çocuk ve Kitap Psk.Dnş.Kemal TUNCER
► Kitap Sevgisi Aşılama Psk.Mutlu İNCESOY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 20,037 uzman makalesi arasında 'Mark Wolynn-Seninle Başlamadı (Kitap Analizi)' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:56
Top